FSUNK
30 Dhj

Të dashur miq, 2021-ta ka qenë një vit mjaft sfidues. Në vigjilje të 2022-tës, urojmë që viti që po vjen të jetë vit i arritjeve të përbashkëta dhe komunikimit jovirtual. Këtë verë Kosova do të shënoj historinë e saj, si nikoqire e Kupës Botërore Universitare në Hendboll 2022, në kuadër të Federatës Botërore të Sportit…

27 Dhj

Për të shënuar fundin e një viti të suksesshëm për FSUNK-në, sot organizuam turne në futsall dhe volejboll, me studentët tanë. Atletë të @uni.pr, @uibm_net, @uni_haxhizeka, Universitetit “Ukshin Hoti” morën pjesë në garat e organizuara në këto dy disiplina, duke i dhënë gjallëri sportit universitar në aktivitetin e fundit të organizuar për vitin 2021. Fitues…

22 Dhj

Ne vazhdën e angazhimit për promovim dhe avancim të sportit universitar kosovar në vend dhe botë, sekretarja e FSUNK-së, Venita Smakaj dhe asistentja Fjona Xhelil kanë ndjekur kursin evropian për administrim të sportit. Me anë të këtij trajnimi, zyrtaret e federatës, të cilat për pjesëmarrje në këtë kurs janë përzgjedhur nga Kosovo Olympic Committee, kanë…

07 Dhj

Studentët pjesë e FSUNK-së, përmes një sesioni informues të mbajtur nga Kosovo Rugby Federation, u informuan rreth këtij sporti. Përfaqësues nga KRF-ja prezantuan para studentëve një përmbledhje të rregullave kryesore dhe njohurive të përgjithshme të sportit të ragbit. Me anë të këtij aktiviteti është synuar që të rinjtë të mësojnë më shumë rreth sportit të…

28 Nën

Të nderuar Shqiptarë kudo në botë, I nderuari Komuniteti Sportiv Shqiptar Të dashur studentë, Të nderuara Universitete, Kolegje e Akademi. Nëntori i festave të kombit tonë. 28 nëntori – Dita e Flamurit simbolikë e unitetit shqiptar, krenari kombëtare. Tash e 109 vjetë Shqipëri të thonë dhe gjithmonë të duam. Sportistë të dashur urime me dashuri…

25 Nën

Për të diskutuar rreth iniciativave të reja në promovim të sportit universitar dhe hapave ekzekutiv që duhet të ndërmerren, Bordi Drejtues i FSUNK-së mbajti sot mbledhjen e radhës. Me votim unanim, anëtarët drejtues votuan për ushtrues detyre të presidentit të FSUNK-së, Gani Ibrahimin. Ibrahimi ka dhënë kontribut të jashtëzakonshëm për Federatën e Sporteve Universitare që…

05 Nën

Presidentja Federatës së Sporteve Universitare të Kosovës (FSUNK), znj. Diellza Shaqiri-Kelmendi ka takuar sot rektorin e Universiteti i Prishtinës, prof. dr. Naser Sahitin. I pranishëm në këtë takim ishte edhe prof. Florim Isufi, anëtar i Këshillit Drejtues të UP-së. Në këtë takim është diskutuar rreth promovimit të sportit universitar në vend, si dhe pozicionit të…

21 Sht

Kampusit të Universitetit të Prishtinës ka kohë që i kishte munguar një ditë si kjo! Tradita e shënimit të Ditës Ndërkombëtare të Sportit Universitar vazhdoi, por në një atmosferë ndryshe të cilën FSUNK-ja e solli në bashkëpunim me 3X3 Prishtina, në kampusin e UP-së para Bibliotekës Kombëtare “Pjeter Bogdani”.   Sot, tetë ekipe nga Universiteti…