FSUNK
30 Dhj

Të dashur miq, 2021-ta ka qenë një vit mjaft sfidues. Në vigjilje të 2022-tës, urojmë që viti që po vjen të jetë vit i arritjeve të përbashkëta dhe komunikimit jovirtual. Këtë verë Kosova do të shënoj historinë e saj, si nikoqire e Kupës Botërore Universitare në Hendboll 2022, në kuadër të Federatës Botërore të Sportit…

27 Dhj

Për të shënuar fundin e një viti të suksesshëm për FSUNK-në, sot organizuam turne në futsall dhe volejboll, me studentët tanë. Atletë të @uni.pr, @uibm_net, @uni_haxhizeka, Universitetit “Ukshin Hoti” morën pjesë në garat e organizuara në këto dy disiplina, duke i dhënë gjallëri sportit universitar në aktivitetin e fundit të organizuar për vitin 2021. Fitues…

22 Dhj

Ne vazhdën e angazhimit për promovim dhe avancim të sportit universitar kosovar në vend dhe botë, sekretarja e FSUNK-së, Venita Smakaj dhe asistentja Fjona Xhelil kanë ndjekur kursin evropian për administrim të sportit. Me anë të këtij trajnimi, zyrtaret e federatës, të cilat për pjesëmarrje në këtë kurs janë përzgjedhur nga Kosovo Olympic Committee, kanë…

07 Dhj

Studentët pjesë e FSUNK-së, përmes një sesioni informues të mbajtur nga Kosovo Rugby Federation, u informuan rreth këtij sporti. Përfaqësues nga KRF-ja prezantuan para studentëve një përmbledhje të rregullave kryesore dhe njohurive të përgjithshme të sportit të ragbit. Me anë të këtij aktiviteti është synuar që të rinjtë të mësojnë më shumë rreth sportit të…