FSUNK
15 Tet

Misioni i IOHSK-së është që të promovojë ngritje profesionale të profesorëve, studiuesve, studentëve dhe praktikuesve të fushave të shëndetit, sportit dhe kinezologjisë, duke e ngritur në nivele më të larta përsosmërinë dhe konkurrencën globale në këto drejtime.   U.D. e FSUNK-së, znj. Dielleza Shaqiri – Kelmendi ka përshëndetur krijimin e urave të bashkëpunimit ndërmjet Federatës…

20 Sht

Sot Federata e Sporteve Universitare e Kosovës (FSUNK) dhe Federata Shqiptare e Sportit Universitar (FSHSU), kanë shënuar Ditën Ndërkombëtare të Sportit Universitar (IDUS), me konferencë ndërkombëtare, gjatë së cilës u diskutua në veçanti për rolin e pandemisë COVID-19 në sport. Punimet e konferencës i hapi z. Musa Selimi, i cili i falënderoi të pranishmit për…

08 Sht

Dje, në ambientet e Fakultetit të Edukimit Fizik dhe Sportit, Këshilli Organizativ i Kampionatit Botëror Universitar në Hendboll, 2022, ka zhvilluar mbledhjen e parë të tij.  Gjatë këtij takimi është diskutuar në detaje për aspektet organizative të këtij kampionati botëror, i cili do të mbahet në Prishtinë. Në këtë mbledhje është bërë prezantimi i masterplanit…

07 Sht

Vlera Bahtiri, studente në Fakultetin e Edukimit Fizik dhe të Sportit në Universitetin e Prishtinës “Hasan Prishtina” ka përfaqësuar Federatën e Sporteve Universitare të Kosovës në Akademinë e Studentëve Ambasadorë të Federatës Ndërkombëtare të Sporteve Universitare, 2020-21. Në periudhën 4-6 shtator 2020, u mbajt Akademia e Liderëve dhe Vullnetarëve e FISU-së, e cila ishte planifikuar…

17 Gus

1500 pjesëmarrës, përfshirë këtu 600 studentë, nga 105 shtete, morën pjesë në 15 punëtoritë dhe shtatë diskutimet e tryezave të rrumbullakëta, të mbajtura gjatë tri ditëve të Forumit Botëror të Federatës Ndërkombëtare të Sporteve Universitare, 2020. Pjesëmarrëse aktive në këtë forum ishte edhe Federata e Sporteve Universitare e Kosovës, e cila u përfaqësua nga presidenti…

12 Gus

Bordi i FSUNK-së ka mbajtur sot mbledhje virtuale të radhës, për të diskutuar rreth temave me rëndësi për sportin universitar, në veçanti për aktivitetet e mundshme që mund të organizohen në këtë kohë pandemie. Presidenti i FSUNK-së, Musa Selimi bëri hapjen e kësaj mbledhje, duke u dëshiruar së pari shëndet anëtarëve të bordit drejtues, studentëve dhe të…

22 Kor

Federata e Sporteve Universitare e Kosovës dhe Federata e Boullingut e Kosovës nënshkruan marrëveshje bashkëpunimit ndërmjet tyre.  Presidenti i FSUNK-së, Musa Selimi dhe ai i FBOUK-së, Gani Pajaziti nënshkruan protokollin e bashkëpunimit. Qëllimi i kësaj marrëveshje është organizimi i përbashket i turneve të ndryshëm, liga universitare, garat ndërkombëtare etj.  

09 Kor

Sot presidenti i FSUNK-së, prof. asoc. dr. Musa Selimi, u rizgjodh dekan në Fakultetin e Edukimit Fizik dhe Sportit, të Universitetit të Prishtinës “Hasan Prishtina”. Ishte pikërisht lidershipi i dëshmuar i tij në FEFS për mandatin e kaluar, ndër arsyet kryesore të avancimit të madh të këtij fakulteti gjatë kësaj periudhe. Madje, është kontributi i tij…

02 Kor

Sot shënohet Dita Ndërkombëtare e Gazetarëve Sportivë. Në këtë ditë, presidenti i FSUNK-së, Musa Selimi, falënderon gazetarët për kontributin e dhënë, teksa vlerëson lartë punën e tyre në promovimin e sportit universitar.  “Ne misionin e tyre për informim të shpejtë, objektiv dhe edukativ, gazetarët e sportit luajnë një rol të madh në promovimin e sportit…

sqAlbanian
en_GBEnglish sqAlbanian